تبلیغات

علت خراب شدن هارد دیسک

علت خراب شدن هارد دیسک

علت خراب شدن هارد دیسک

 

دلیل خراب شدن هارد اکسترنال,چرا هارد اکسترنال خراب می شود,دلایل خراب شدن هارد اکسترنال

 


با تغییر رویه ذخیره سازی اطلاعات از کاغذ به سطوح مغناطیسی ، امروزه نیاز به هارد دیسک برای ذخیره سازی اطلاعات پر رنگ تر شده است. از مزایا هارد دیسک ها می توان به سرعت بالای ذخیره سازی ، بازخوانی اطلاعات و همچنین ظرفیت بالا اشاره نمود. با این حال هیچ کس انتظار ندارد که هارد دیسک ها خراب نشوند. امروزه هارد دیسک ها نسبت به سال های گذشته بیشتر خراب می شوند چرا که نیاز انسان ها در عصر اطلاعات و ارتباطات به هارد دیسک ، 

 

علت خراب شدن هارد کارخانه های تولید کننده این رسانه را وادار به تولید بیشتر می کند. 

طی تولید بیشتر کمی سخت است که بتوان کیفیت را بالا برد. کارخانه های وسترن ، سیگیت , توشیبا امروزه مجبور به تولید و فوکوس بیشتر به تولید انبوه تر دارند. استنباط اینجانب این است که با این حجم تولید ، نگه داشتن یا بالا بردن  کیفیت خیلی سخت است .

بر کسی پوشیده نیست که هارد دیسک های موجود در بازار، دیر یا زود خراب خواهد شد، اما راه هایی وجود دارد که به کمک آن ها می توان عمر آن ها را طولانی تر کرد ، بیشتر استفاده کرد و همچنین باعث افزایش امنیت اطلاعات شد.

در این مطلب موارد رایجی راکه باعث خراب شدن  هارد می شود ،بررسی و برای آن ها راه حل های مناسبی ارائه می کنیم. اگر به سلامت هارد دیسک و امنیت اطلاعات خود اهمیت می دهید ،در ادامه این مطلب با ما همراه باشید

دلیل اول: صدمات فیزیکی و مشکلات فیزیکالی

بدون شک اولین دلیل خراب شدن هارد دیسک، صدمات فیزیکی است. دلیل این امر نیز روشن است، قطعات متحرک مختلفی در زمان روشن بودن هارد مشغول به کارند و در نتیجه کوچک ترین تکان و ضربه خوردن به هارد دیسک می تواند به آسیب دیدگی جدی هارد منجر شود. مشکلات فیزیکالی در هارد های اکسترنال به دلیل استفاده بصورت پرتابل آن رایج تر است.

راه حل: توصیه می شود تا حد امکان پس از نصب هارد داخل کیس، آن را جدا نکنید و یا در صورت جدا کردن ، سریعا هارد را به کیس جدید انتقال دهید و نصب کنید. (انتقال هارد در هر حالتی به آرامی انجام شود).تکان های شدید نیز ممکن است به هارد صدمه وارد کند، اما هاردهای لپ تاپ با توجه به ساختار خود کمی از این مورد مستثنا هستند؛ چرا که به نسبت هاردهای معمولی نسبت به تکان های شدید مقاوم تر ساخته شده اند . در مورد هارد های اکسترنال توصیه می شود در جابجایی هارد خود نهایت دقت را داشته باشید.

دلیل دوم: گرمای بیش از حد
هارد نیز مانند سایر قسمت های رایانه برای کار کردن در دمای مشخصی ساخته شده است و اگر میزان دما از حد معمول بیشتر شود ،ممکن است هارد شما صدمه ببیند. البته با توجه به تنوع هاردهای موجود در بازار، نمی توان میزان دقیقی از درجه حرارت را برای در امان بودن هارد ذکر کرد و در نتیجه بهتر است تا حد امکان از رایانه خود در دمای مناسب استفاده کنید. البته این مورد بیشتر در مورد هارد های اینترنال داخل کیس کاربرد دارد.

راه حل:حتما توجه داشته باشید که هوا به خوبی داخل کیس جریان داشته باشد. برای این کار کیس رایانه را باز کنید و قسمت هایی را که گرد و غبار در آن ها جمع شده است ، با استفاده از اسپری های مخصوص تمیز کنید. به گزارش ایتنا،در انتخاب محل قرار گیری لپ تاپ هم توجه داشته باشید که هوا به خوبی در اطراف و به ویژه زیر آن جریان داشته باشد.

دلیل سوم: نامرتب بودن چیدمان فایل ها روی هارد
فایل ها هنگام کپی شدن به صورت نامنظمی روی هارد دیسک قرار می گیرند و در نتیجه دسترسی به آن ها زمان بیشتری خواهد برد. نامرتب بودن فایل ها منجر می شود تا هارد بیشتر کار کند و بدیهی است که این امر به خراب شدن هارد در دراز مدت منتهی می شود.

راه حل:نرم افزارهای زیادی در بازار بدین منظور موجود است.البته دفرگ کردن بیش از حد نیز ممکن است باعث تحلیل عملکرد هارد دیسک شود و در نتیجه توصیه می شود زمانی به دفرگ اقدام کنید که فایل های شما بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد از هم گسیختگی داشته باشند.

دلیل چهارم: روشن و خاموش کردن مکرر رایانه
خاموش و روشن کردن رایانه باعث می شود بیشترین فشار به هارد دیسک وارد شود.

راه حل:اگر برای چند ساعت قصد دارید رایانه خود را ترک کنید، از قابلیت استندبای (StandBy) و یا هایبرنیت (Hibernate) استفاده کنید ولی اگر قرار است از آن به مدت طولانی استفاده نکنید، آن را خاموش کنید.

دلیل پنجم: قطعی و نوسانات برق
برای جلوگیری از نوسانات برق کافی است از محافظ های مخصوص این کار استفاده کنید. برای خرید محافظ برق مناسب حتما با متخصص این امر مشورت کنید. برای جدا کردن هارد اکسترنال خود از سیستم از قابلیت Safe remove استفاده کنید.

علائم و دلایل خراب شدن هارد اکسترنال

طبق تجره ما ، بیشتر هارد های اکسترنال در اثر ضربه و تکان خوردن به مشکلات فیزیکالی برخورد می کنند. از نشانه های خرابی های فیزیکالی صدای غیر معمول هارد و شناسایی نشدن هارد دیسک در کامپیوتر یا لپ تاپ است.

علائم و خراب شدن هارد اینترنال کامپیوتر و لپ تاپ

اغلب مشکلات سیستم عاملی و همچنین دمای بالا باعث خراب شدن هارد کامپیوتر یا لپ تاپ می شود. از علائم خرابی هارد اینترنال لپ تاپی و کامپیوتری شناسایی نشدن هارد در بایوس است که در نتیجه آن ویندوز شما لود نخواهد شد و شما دسترسی به اطلاعات نخواهید داشت.

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...